Bimalova ulja u Kini

Bez autora
Jun 14 2015

Fabrika za proizvodnju jestivog ulja "Bimal" iz Brčkog dogovorila je prvu isporuku svojih jestivih ulja u Kinu. Predstavnici "Bimala" bili su u posjeti kupcima u Šangaju sa kojima je dogovorena prva isporuka jestivih ulja. Sa potencijalnim kupcima je potpisan predugovor za saradnju, a do 15. juna trebala bi da bude realizovana prva pošiljka jestivih ulja iz Brčkog. U "Bimalu" kažu da konstantno ulažu u proširenje proizvodnih kapaciteta, što kompaniji omogućava širenje na nova tržišta. "Bimal" ima stratešku viziju razvoja i plasmana svojih proizvoda na nova tržišta, uključujući i tržišta izvan regije zapadnog Balkana, gdje smo već prepoznati kao renomirani proizvođač i snabdjevač jestivim uljima i drugim proizvodima proizvedenim u uljari u Brčkom. Najinteresantnija nova tržišta za "Bimal" su područja Bliskog istoka i Azije, kazala je direktor korporativnih komunikacija "Bimala" Nataša Pucar.

Bimalova ulja u KiniFabrika za proizvodnju jestivog ulja "Bimal" iz Brčkog dogovorila je prvu isporuku svojih jestivih ulja u Kinu.

Predstavnici "Bimala" bili su u posjeti kupcima u Šangaju sa kojima je dogovorena prva isporuka jestivih ulja. Sa potencijalnim kupcima je potpisan predugovor za saradnju, a do 15. juna trebala bi da bude realizovana prva pošiljka jestivih ulja iz Brčkog.

U "Bimalu" kažu da konstantno ulažu u proširenje proizvodnih kapaciteta, što kompaniji omogućava širenje na nova tržišta.

- "Bimal" ima stratešku viziju razvoja i plasmana svojih proizvoda na nova tržišta, uključujući i tržišta izvan regije zapadnog Balkana, gdje smo već prepoznati kao renomirani proizvođač i snabdjevač jestivim uljima i drugim proizvodima proizvedenim u uljari u Brčkom. Najinteresantnija nova tržišta za "Bimal" su područja Bliskog istoka i Azije - kazala je direktor korporativnih komunikacija "Bimala" Nataša Pucar.

U "Bimalu" je ovih dana uspješno sprovedena nova resertifikacija međunarodno priznatih standarda ISO i HACCP. "Bimal" u skladu sa tim normama posluje od 2006. godine, a predstavnici sertifikacijske kuće "SGS" utvrdili su da su svi proizvodni procesi usklađeni sa zadatim standardima.

"Bimal" proizvodi ulja od suncokretovog, sojinog i repičinog sjemena.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik